Hoe mogen we je helpen?

Wat vergoed de reisverzekering?

Het einde van het jaar is in zicht. Voor veel mensen betekent dat ze er eventjes tussenuit gaan. Sommige gaan op wintersport terwijl andere juist de winter ontsnappen. Toch wil het wel eens voorkomen dat je iets verliest op reis. Weet jij wat je moet doen als je iets verloren bent?

Wat raken we bijvoorbeeld allemaal kwijt?

Het meest voorkomende wat mensen kwijt raken op vakantie is een tas/koffer. Soms gebeurt dit op het vliegveld of je hebt het toevallig in de trein laten liggen. Het komt vaker voor dan je denkt. Bij het lijstje hoort ook kleding, fotocamera, ski’s, helm, (zonne-)bril, sierraden en portemonnees met geld en/of belangrijke documenten.

Welke dekking?

Elke verzekering heeft een eigen soort dekking. Sommige verzekeringen geven een vergoeding per persoon per reis terwijl een andere verzekering per polis één maximaal bedrag uitkeert. Check dus altijd voordat je op vakantie gaat welke dekking je verzekering levert.

Sportvakanties hebben vaak nog andere voorwaarden en premies. Check voor je op wintersport gaat wat voor jou geldt.

Wat is belangrijk om te weten.

Dagwaarde: Bij verloren spullen wordt vaak alleen de dagwaarde uitgekeerd.

Eigen risico: Check altijd hoe hoog je eigen risico is. Zo kun je jezelf afvragen of iets dat je verloren bent het waard is om te claimen.

Smartphone: deze is niet altijd standaard gedekt. Vaak is hier een aparte elektronica verzekering nodig.

Geld: contant geld heeft vaak een extra premie om dit te kunnen verzekeren. Verloren of gestolen geld is wel ontzettend moeilijk te claimen.

Eigen schuld: Vermoed de verzekeraar dat je nalatig bent geweest, kunnen/mogen ze niet uitkeren.

Wat moet je doen bij een melding?

  1. Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in. Hoe meer details hoe duidelijker je zaak wordt.
  2. Voeg bonnen en andere bewijsstukken toe
  3. Doe altijd aangifte bij de politie (bij verlies en diefstal) maar ook bij de luchtvaartmaatschappij, meld het bij hotel of gemeente. Je kunt niet altijd naar een politiebureau ter plaatsen.
  4. Heb je op vakantie gebeld met de alarmcentrale? Vermeld dit ook op het schadeformulier voor eventueel gemaakte telefoonkosten.

Wanneer maak je de melding?

Zodra je erachter komt dat je iets kwijt bent, meldt je dit bij het alarmnummer van je reisverzekering. Hier maak je zo snel mogelijk de zogeheten schademelding. Hier krijg je advies wat nodig is om ter plaatse om aan de verplichtingen bij een schade te voldoen.

Kom je er niet aan uit? Neem contact op met je adviseur. Wij helpen je graag verder.

 

 Tekst: Eline van der Salm | Beeld: pixabay.com


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-11-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie