Hoe mogen we u helpen?

Samen Gemeenschappelijk

Ook zijn wij graag onderdeel van de gemeenschap. We zetten met lokale partners initiatieven op, steunen goede doelen en sponsoren lokale verenigingen. Wij vinden het niet alleen belangrijk om iets voor onze klanten te doen, maar ook iets voor de maatschappij.

Zo zijn we ooit begonnen met de Samenloopvoorhoop, geïnspireerd door een zieke collega. Gezamenlijk hebben we 24 uur gewandeld en konden bedrijven doneren door hun logo op onze hesjes te vestigen tijdens de loop. Ook hebben we een bedrijven strandvoetbaltoernooi georganiseerd. Door deel te nemen aan de competitie hebben we geld ingezameld wat we volledig hebben gedoneerd aan het KWF.

Later hebben we de actie ‘Voor ieder kind een Sint’ omarmt. Alle collega’s hebben speelgoed ingezameld om gezinnen met kinderen die het financieel moeilijker hebben ook een fijne Sinterklaas te kunnen geven.

Het volgende maatschappelijk project stond in teken van het inzamelen van voedsel om tekorten bij de plaatselijke voedselbank tegemoet te komen. Tenslotte zijn we ook een crowdfunding gestart om een beleefplein te kunnen maken om bewoners te verbinden. Dit voorjaar hebben wij ook weer een goed doel financieel gesteund. Samen met de coöperatie van Nh1816 hebben wij met trots €2.500 euro uitgereikt. Wij zijn erg enthousiast dat wij dit mooie initiatief in Boxtel hebben mogen ondersteunen. Wij streven hierbij naar verbetering en een gemeenschappelijke samenleving waaronder senioren niet worden beperkt in hun mobiliteitsvermogen

"Samen geven we maatschappelijk verantwoord ondernemen daadwerkelijk vorm en hebben we aandacht voor elkaar. Inzetten voor een leefbare buurt doe je samen.’’

SamenGemeenschappelijk

Nieuw MVO project:  De Mobiele Keuken

Vrijwilligersorganisatie Thuis in Rooi en Van Kuringe Adviesgroep zetten samen een crowdfunding actie op voor het realiseren van een 'mobiel keuken'. Thuis in Rooi is een vrijwilligersorganisatie in Sint-Oedenrode die zich inzet voor de gemeenschap. In het gemeenschapshuis organiseren zij verschillende activiteiten zoals de aanschuifmaaltijd! Een aanschuifmaaltijd is een diner voor alleenstaanden. Jong en oud, iedereen is welkom.

Samen met Thuis in Rooi willen we een mobiele keuken realiseren voor alleenstaanden in Sint-Oedenrode. Zo kunnen vrijwillige koks van Thuis een Rooi op verschillende locaties een sfeervolle maaltijd klaarmaken voor deze groep en kunnen we samen eenzaamheid tegengaan. 

"Alleenstaand maar niet eenzaam" dat is de visie.

Hoe belangrijk is de actie?

De deelnemers van de aanschuifmaaltijd zijn erg enthousiast over het initiatief. Zo ontmoeten ze mensen en hebben ze een gezellig uitje. De vrijwilligers hebben een mobiele keuken nodig om het initiatief te kunnen voortzetten. En daarom zamelen we geld in.

 

Hoe kan ik helpen?

Geld inzamelen doen we op een doneerpagina. Dit is een speciale organisatie die zorgt dat het geld terecht komt waar het voor bedoeld is. Voor elke donatie van 10 euro hebben we een leuke beloning gemaakt namelijk een prachtige Rooise Box met allerlei musthaves uit Sint-Oedenrode. Ontdek het leven in Rooi. Ben trots op de stad, de geschiedenis en het volk! De Rooise box staat in teken van de beleving van Sint-Oedenrode.

Op de jaarmarkt, zondag 26 juni as, is het gemeenschapshuis open en kunt u een kijkje nemen in het gebouw. Ook is het dan mogelijk om de box met Rooise artikelen en bonnen fysiek te kopen voor €10 euro. Met het kopen van deze box steunt u het gemeenschapshuis maar bovenal dit project. 

De Rooise Box kunt u ook online bestellen via de doneerpagina op 

samenvoordebuurt.nl/mobielekeuken

Update 20.06.2022

Vandaag hebben een gewelidge groep aan vrijwilligers de Rooise Boxen al ingepakt voor as zondag op de jaarmarkt!

Inpakken Rooise Boxen

Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie