Hoe mogen we je helpen?

Vitaliteit op de werkvloer

Goedwerkgeverschap komt met duurzame inzetbaarheid, ofwel het creëren van een veilige, gezonde en vitale werkomgeving. Wanneer de duurzame inzetbaarheid goed is zorgt dat voor behoud van productiviteit en het voorkomen van onnodig uitval door ziekte. Hierdoor toont een werkgever ook interesse in haar medewerkers. Gezondwerken wordt beschreven als mentale gezondheid. Wij bij Van Kuringe Adviesgroep doen daarom ook ons best om te zorgen dat alle drie de factoren goed zitten en luisteren wij naar de wensen en ideeën van onze medewerkers.

Gezonde en betrokken werknemers die plezier hebben in hun werk en zichtzelf (willen) ontwikkelen is dan ook een van onze strategische doeleinden. Ook vinden wij bij Van Kuringe Adviesgroep dat het verzorgen van een gezonde en veilige werkomgeving een morele verplichting is van de werkgever. Daarom hechten wij ook veel waarde aan de vitaliteit van al onze medewerkers.

Bewegen met plezier

Door te bewegen nemen allerlei risico’s op chronische klachten – denk aan knieklachten, dementie, diabetes en hart-en-vaatziekten – af maar beweging geeft ook een positieve invloed op het afweersysteem. Hierdoor kan de mentale gezondheid ook een boost krijgen waardoor de kans op depressie met 30 tot 50 procent verlaagd kan worden, nemen vermoeidheidsklachten af en ervaart een medewerker tot 40 procent minder angst – zowel faalangst als druk.

Professor Integrative Physiology M. Hopman tijdens Symposium van Het Vitaliteitsnetwerk Nederland (2022)

Vitaliteitsplan

Niet iedereen vind het even gemakkelijk om te letten op zijn of haar vitaliteit tijdens het werken. Ergens is dit logisch, je komt naar je werk voor te werken niet voor je vitaliteit. Maar wanneer je vitaliteit beter is, kun je nog beter en geconcentreerder je werk uitvoeren. Om onze medewerkers te motiveren meer te doen moet hun vitaliteit - juist als het druk is op kantoor – zijn wij bezig met het opzetten van een vitaliteitsplan. Dit werkboek staat vol met handige tips and tricks die je kunt volgen om te werken aan je vitaliteit. Dit kun je gebruiken op werk, maar ook thuis.

Momenteel is ons vitaliteitsplan nog in ontwikkeling en zal na de verbouwing uitgerold worden binnen de medewerkers van Van Kuringe Adviesgroep

 

Meer Keuzes
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie