Hoe mogen we je helpen?

Vrijwillig door Rooi - 11 juli 2023

Kwetsbare ouderen - zeker degene die zichzelf met een rolstoel moeten vervoeren - kennen grote mate van eenzaamheid. Even een rondje wandelen of ergens een kopje koffiedrinken is niet meer vanzelfsprekend. Daar kunnen wij als vrijwilliger iets aan doen, en dat hebben we ook gedaan!

Op dinsdag 11 juli 2023 hebben wij met de oudere van zorgcentrum Odendael een mooie wandelroute gelopen langs de hoogtepunten van Rooi die werden toegelicht door een gids. In ongeveer 2 uur tijd hebben wij de ouderen een mooie dag bezorgd. Sommige van hen hebben nooit in Sint- Oedenrode gewoond en op deze manier hebben ze dus kennis gemaakt met het dorp waar ze nu al enige tijd wonen.

Groter dan gedacht
Natuurlijk hadden wij niet verwacht dat er zo veel bewoners en vrijwilligers zich zouden melden, maar het onderstreept hoeveel behoefte er in de samenleving is voor zo’n evenement. Wij hebben de wandeltocht gelopen met maar liefst 34 ouderen en bijna 40 vrijwilligers!

Twee groepen
Door de hoeveelheid aanmeldingen hebben wij er dus voor gekozen om de groep te splitsen in twee groepen en twee verschillende routes te lopen. Daarna zouden we stoppen bij een horecagelegenheid en wanneer iedereen genoten heeft van een gebakje en een drankje zouden ze van route wisselen. Door het warme weer die dag, maar lieft 31 graden(!), hebben wij besloten om de route in te korten. Wij vonden het onverantwoord om zo lang met de ouderen te gaan lopen door de warmte. Daardoor hebben we besloten om de ouderen na het horecamoment terug te brengen naar Odendael en met de vrijwilligers nog een drankje te doen.

Donatie
Uiteraard gaat zo’n actie niet stilletjes voorbij. Onze partner in verzekeringen NH1816 heeft hier ook een woordje over gehoord en vonden dit eigenlijk wel een heel tof initiatief. Ook zij wilden hier graag een steentje aan bijdragen. Met vier man sterk zijn ze vanuit Oudkarspel(NH) naar Sint-Oedenrode gereden om met ons mee te lopen. Hoe gaaf is dat? Daar lieten ze het overigens niet bij. Om dit soort initiatieven nog verder te kunnen ondersteunen hebben ze ook nog een donatie gedaan van 1500 euro.

Was de dag geslaagd? Jazeker! Doe jij de volgende keer mee?

 

 

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie