Hoe mogen we je helpen?

Beleefplein Merode - Afgerond project

 

Aan het plein liggen vier woningen van Dichterbij. In twee daarvan wonen bewoners met een ernstig (meervoudige) verstandelijke beperking. Doordeweeks krijgen ze dagbesteding aangeboden bij 'Meerschot'. Thuis kunnen ze naast de vaste zorg ook activiteiten ondernemen, maar het liefst zijn ze buiten, op het plein of wandelen in de wijk. Ze genieten erg van een gezellige sfeer.

Daarnaast wonen in de andere twee woningen bewoners met een matige verstandelijke beperking. Overdag werken ze op verschillende locaties in de buurt en thuis helpen ze mee met de dagelijkse handelingen. Ook ze genieten graag buiten op het terras en maken graag een praatje met iedereen die langs komt.

Voor hen creëerden we daarom graag dit beleefplein om ze zo uit hun isolement te halen en in contact te brengen met de gehele wijk!

Dit initiatief is uiteraard niet gratis te voltooien. Daarom hadden we de hulp van de buurtbewoners ingeschakeld om geld op te halen voor het realiseren van het plein. We moesten op zoek naar een bedrag van 2.000,- voor de aankleding van het plein. Denk hierbij aan de verrijdbare plantenbakken, bankjes en nog veel meer! Zo maakten we het plein aantrekkelijker en stimuleerden we ontmoetingen tussen wijkbewoners, bewoners van de Merodestraat en uiteindelijk hopelijk ook leerlingen van de basisschool en kinderen van het kinderdagverblijf.

Op 14 juli 2021 is het doel behaald en het plein is op 15 oktober 2021 feestelijk geopend.

Zie hier de crowdfunding:
https://samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/88/beleefplein

 

 

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie