Hoe mogen we je helpen?

Waarom een Hypotheekadviseur?

Zelf een hypotheek kiezen en afsluiten. Deze zo gehete “execution only” hypotheken zijn toch niet zo populair onder de consumenten. Ondanks dat het advies- en bemiddelingskosten kan besparen, kiezen consumenten toch graag voor een hypotheekadviseur. Daar hebben ze een goede reden voor.

Ik regel het zelf, wat zijn de gevaren?

Iedereen kan een hypotheek voor zichzelf berekenen en afsluiten. Hierbij is de kans groot dat je belangrijke toekomst gerichte vragen over het hoofd ziet. Denk hierbij aan arbeidsongeschiktheid, scheiding, of sterke terugval in het inkomen. Hoe regel je het als je mede-eigenaar komt te overlijden? Veel consumenten hebben hier geen besef van of weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken.

Een hypotheek adviseur helpt hierbij en neemt ook de lastige zaken uithanden. Een hypotheek gaat vaak niet over een paar duizend euro. Daarom zoeken consumenten vaak wat meer veiligheid en zekerheid die een adviseur zeker kan geven.

Onbetaalbare hypotheeklasten

Je adviseur gaat met jou zitten over je toekomst. Een hypotheek heeft een looptijd van dertig jaar en er kan veel gebeuren in dertig jaar. Het kan dus voorkomen dat er iets gebeurd waardoor je hypotheeklasten onbetaalbaar worden. Je hypotheekadviseur gaat met jou het gesprek aan om deze risico’s zo klein mogelijk te maken. Het laatste dat je wilt, is je huis weer moeten verkopen door te hoge hypotheeklasten.

 

 Tekst: Eline van der Salm | Beeld: pixabay.com


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 21-11-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie