Hoe mogen we je helpen?

Is een rechtsbijstandsverzekering een slimme keuze?

“Rechtsbijstand? Dat heb ik toch niet nodig, ik maak met niemand ruzie.” Dit is de gedachtegang van de meeste mensen. Toch komt een geschil vaker voor dan je denkt, of wil je advies van een jurist. Wanneer je het wel nodig hebt maar geen verzekering, betaal je daar een flink uurloon voor. Met een rechtsbijstandverzekering niet.

Waarvoor schakel je rechtsbijstand in?

Dit kan om verschillende redenen zijn. Je koopt een huis met gebreken die je vooraf niet wist, een werkgever betaalt je loon niet uit of de klusjesman heeft iets niet naar wens gemaakt. Hoe zit het juridisch? Soms is advies vragen aan een jurist al voldoende om je probleem op te lossen maar soms gaat het naar de rechter. Dan wil je niet verrast worden door de hoge proceskosten.

Verdediging

Soms kan het gebeuren dat een jurist door een andere partij wordt ingeschakeld en krijg jij een brief op de deurmat. Vaak een brief met een hoop dure woorden waar je hoogstwaarschijnlijk weinig van begrijpt of je bent het totaal niet eens met de inhoud van de brief. Ook dan kun je een jurist van de rechtsbijstandverzekering inschakelen om een verdediging op te stellen. Dit geeft jou rust, zo reageer je correct op een juridische brief en krijg je uitleg in een taal die jij ook begrijpt.

Kies jouw rechtsbijstandverzekering

Zoals bij veel andere verzekeringen hangt het af van jouw situatie wat het beste bij jou past. Een zzp’er heeft bijvoorbeeld een andere dekking nodig dan een particulier. Iemand die met pensioen is heeft weer een andere dekking nodig dan iemand die werkt. Wij kunnen de verzekering volledig op jouw wensen en persoonlijke situatie afstemmen.

Ik kom er niet aan uit

Het is niet makkelijk om uit te zoeken wat je precies nodig hebt. Onze adviseurs kijken graag met je mee om voor jou de beste verzekering af te sluiten. Plan een afspraak in met een van onze adviseurs!

Tekst: Eline van der Salm | Beeld: pixabay.com


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 12-10-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie