Hoe mogen we je helpen?

Je huis verduurzamen. Hoe doe je dat het beste?

Inflatie en de energiecrisis maken het leven een stuk duurder dan een paar jaar geleden. Je geld wordt minder waard en je gaat op zoek naar manieren om te besparen. Hoe zit het met de duurzaamheid van je huis? Daar kun je vast nog wel wat stappen in maken.

Jouw huis

Om te beginnen ga je kijken naar je eigen huis. Hoe goed is je huis geïsoleerd? Goede isolatie kan al veel schelen in je gas en energie verbruik. Ga kijken waar je het meeste energie verliest. Het vervangen van enkelglas naar dubbelglas is al een super goed begin en is op kort termijn al zichtbaar in je rekeningen. Als volgende punt kun je eens kijken naar de zolder. Stiekem is een niet goed geïsoleerde zolder een grote oorzaak van warmte verlies in je huis. Een zolder isoleren is mogelijk wel iets meer een investering, maar is het zeker waard.

Cv-ketels

Wanneer is de laatste keer dat je naar je Cv-ketel hebt gekeken? Moderne cv-ketels zijn een stuk zuiniger dan de oudere types. De producenten van de ketels letten steeds beter op de energiezuinigheid omdat wij als consumenten daar steeds meer op gaan letten. De markt van cv-ketels verandert nog constant. Hierdoor is het aanschaffen van een goede cv-ketel belangrijk en ook direct merkbaar in je gas- en energierekeningen.

Huiswaarde

Mocht je van plan zijn je huis te gaan verkopen in de nabije toekomst, is het altijd verstandig om je huis op bepaalde punten te verduurzamen. Hierdoor kan de waarde van je huis stijgen en is het ook veel aantrekkelijker in de markt. Hier is bijvoorbeeld dubbelglas al een groter voordeel voor de verkoop van je huis ten opzichte van een huis met enkelglas. Hoewel de waardestijging van je huis niet gelijk is aan wat je erin stopt, is het zeker wel de moeite waard om naar te kijken.

Advies

Zie je door de verduurzaammogelijkheden het bos niet meer? Bij Van Kuringe Adviesgroep snappen wij dat! Het is ook niet gemakkelijk om hier keuzes in te maken. Laat je daarom goed adviseren wat het slimste is om uit te voeren.

  Tekst: Eline van der Salm | Beeld: Freepik


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-08-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie