Hoe mogen we je helpen?

Heb ik alles? Een checklist voordat je op reis gaat

Pechhulp in het buitenland

Ga je met de auto op reis? Controleer of pechhulp in het buitenland is opgenomen in je autoverzekering. Niet alleen de ANWB maar ook de reisverzekering kan je hierbij helpen.

Groene kaart

Denk naast een “groene“ kaart voor je auto ook aan de “groene” kaart voor je caravan, als je naar het buitenland reist. In veel landen is het verplicht deze bescheiden bij de hand te hebben.

Reizen met de auto

Houdt rekening met de regels die gelden in het buitenland als je met de auto reist. Controleer het snelweg- en/of tolvignet en de milieusticker van het land(en) waar jij naartoe reist.

Maak kopieën van uw belangrijke papieren

Je weet maar nooit wat er gebeurt in het buitenland. Je kan je paspoort kwijtraken, of je hebt net de pech dat hij wordt gestolen. Daarom is het belangrijk om altijd kopieën bij de hand te hebben.

Neem deze mee maar zorg dat een thuisblijver ze ook heeft. Ook kan je de kopieën in de cloud zetten op google drive zodat je ook in het buitenland beschikking hebt over de gegevens:

De volgende kopieën worden geadviseerd om bij de hand te houden:

-Kopie van je paspoort en rijbewijs

-Kopie van je polis zorg- en reisverzekering

-Kopie van je vliegtickets, reisbescheiden en alarmnummers

Neem ook je verzekeringsbewijzen mee op reis

Het hangt af van het land waar je naartoe gaat of je een verzekeringsbewijs nodig hebt.

Zorgpas

Bij vele zorgverzekeraars is je zorgpas ook jouw Europese ziekteverzekeringskaart. Dat zie je aan de term European Health Insurance Card (EHIC) op de achterkant van je zorgpas. Staat dit niet op je zorgpas dan kan je dit aanvragen bij je zorgverzekeraar. Met de EHIC heb je in het buitenland recht op spoedeisende zorg. De EHIC geldt voor de EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Australië.

Verdragsformulier

In Nederland zijn er verdragen gesloten met een aantal landen. Ga je naar één van deze verdragslanden? Vraag dan een E-111-formulier aan bij je zorgverzekeraar en neem dit mee op reis. Dit formulier geeft je recht op spoedeisende zorg in: Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije.

Verzekeringsverklaring in bepaalde landen

In (Wit-)Rusland, Cuba en Zuid-Afrika heb je een internationale verzekeringsverklaring nodig om te bewijzen dat je een zorgverzekering hebt. Deze verklaring kan je bij je zorgverzekeraar opvragen.

Sla het nummer van de alarmcentrale op: +31 (0)20 651 51 51

De alarmcentrale is er voor jou als je op reis te maken krijgt met een ongeval, calamiteit of bij een spoedeisende situatie. Denk aan een ongeluk, een ziekenhuisopname of iemand komt te overlijden, waardoor je eerder een vlucht naar huis pakt.

De alarmcentrale moet akkoord geven op de zorgkosten en bijkomende kosten. Zo loop je niet het risico dat de verzekering niet alles vergoed. Zet het nummer van de alarmcentrale van jouw zorg- en reisverzekeraar in je mobiele telefoon en schrijf het op voor het geval dat je je telefoon verliest. De alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Luxe goederen

Diefstal kan altijd gebeuren, ook in het buitenland. Zorg ervoor dat je deze spullen veilig bewaart op vakantie. Is het dan toch raak, dan kan je het beste aangifte doen in het land waar de diefstal heeft plaatsgevonden.

Zakkenrollers

Zakkenrollers zijn overal actief in grote steden. Met deze tips voorkom je diefstal door zakkenrollers.

  1. Gebruik een tas met een schouderriem. Draag de tas voor je in plaats van achter je.
  2. Op markten, pleinen en stations zijn altijd zakkenrollers actief.
  3. Stop uw waardevolle spullen altijd goed weg.
  4. Stop je portemonnee goed weg en hou de tas goed gesloten.
  5. Neem je tas altijd mee naar het toilet.
  6. Gebruik een kleine portemonnee tijdens je trip.
  7. Zakkenrollers werken vaak in teams, dus wees op je hoede. Iemand leidt je af en een ander gaat aan de slag. Wordt je onverwachts aangesproken? Let dan altijd goed op.

 

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-05-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie