Hoe mogen we je helpen?

Heb jij je Valentijn gevonden? Verzeker jezelf en je partner voor de toekomst!

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Dan wil je nergens anders aan denken dan samen zijn. Ergens is het ook een perfecte dag om te kijken naar jullie toekomst. De positieve toekomst, maar ook de negatieve. Wat gebeurt er wanneer jij of je partner overlijdt? Wanneer je dat nu regelt, geef je je gezin juist een (financiële) steun in de rug. Gewoon, voor het geval dat. Zo laat je ook zien dat je om hen geeft!


Een van de verdrietigste en ingrijpendste gebeurtenissen in je leven is het overlijden van je partner. Jouw steun en toeverlaat is opeens verdwenen. Dit kan emotioneel heel zwaar zijn, zeker als je al heel lang samen bent en een leven hebt opgebouwd. Dan wil je zeker niet voor een verrassing komen te staan als je ook een zwaar verlies moet verwerken.


Hoe zit het financieel?


In veel gevallen verdwijnt er bij overlijden ook (een deel van) het inkomen van een huishouden. De vaste lasten blijven echter gewoon doorlopen. In sommige gevallen is de last dan te hoog om alleen te dragen. Een extra zorg die je eigenlijk niet wilt hebben. Hoe zorg je ervoor dat deze zorg niet op je bordje erbij komt?


Wanneer je samen een huis koopt wordt vaak de overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Deze verzekering keert uit wanneer jij of je partner voor een bepaalde datum overlijdt. Vaak wordt dit geld gebruikt om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen. Het voordeel hiervan is dat na het overlijden de ander nog steeds in het huis kan blijven wonen. Voor een huurhuis is het niet vanzelfsprekend om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Toch is het soms wel verstandig om te doen. Op deze manier kan de maandelijkse huur en andere woonlasten gewoon doorlopen.
Neem contact op met een van onze adviseurs, dan kijken wij met je mee wat een handige oplossing is voor jouw situatie.


Is je uitvaart verzekerd?


Veel mensen staan niet stil bij deze vraag: wie gaat jouw uitvaart betalen wanneer jij komt te overlijden? Wie denkt er nu aan je uitvaart wanneer je je goed voelt? Tijdens de dag van de liefde is dit ook wel een moment om bij stil te staan. Ga ik mezelf verzekeren zodat mijn nabestaanden geen financiële problemen krijgen? Zet ik er een bedrag voor aan de kant? Er zijn veel verschillende verzekeringen voor een paar euro per maand.


Zie jij door de bomen het bos niet meer met al deze verzekeringen? Neem dan even contact op met een van onze adviseurs. Zij kijken graag met je mee en helpen je kiezen wat het beste bij je past!

 

 Tekst: Eline van der Salm | Afbeelding: Pixabay.com


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-02-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie