Hoe mogen we je helpen?

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Je bent op de koffie bij je buurvrouw. Per ongeluk stoot je jouw kopje koffie omver en deze gaat over de laptop van de buurvrouw. Zelf heb je geen geld om de laptop te kunnen vervangen. Wat nu? Je voelt je namelijk wel schuldig. Hiervoor heb je een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Zij nemen de kosten van de kapotte laptop voor je uit handen.

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Daarom is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar wat is een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die alle schade vergoedt die jij bij iemand anders veroorzaakt en waar jij aansprakelijk voor bent. Deze schade kan van alles zijn. Bijvoorbeeld schade aan voorwerpen maar ook verwondingen bij personen en schades die veroorzaakt worden door je huisdier. Zelfs als je een vriendendienst (denk aan verhuizen) doet en dus een groter risico loopt om dingen beschadigen, ben je verzekerd. Daarbij ben je ook altijd wereldwijd verzekerd.

Wie zijn er verzekerd?

Dit kan per aansprakelijkheidsverzekering verschillen maar vaak zijn jij, je partner, je kinderen en je huisdieren verzekerd voor schuldschades bij anderen.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Vaak is het wel verstandig om er een af te sluiten, zeker wanneer je een gezin hebt waar ongelukjes dus al sneller voor kunnen komen. Ook kunnen de kosten hoog oplopen wanneer je ergens voor aansprakelijk gesteld wordt. Controleer altijd goed je polis, elke verzekeraar hanteert een ander maximaal bedrag.

 

j Tekst: Eline van der Salm | Beeld: pixabay.com


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 19-01-2024. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie