Hoe mogen we je helpen?

Inbraken vakantieperiode

Eindelijk vakantie! Je pakt je koffers en je vertrekt naar je zonnige bestemming maar is je huis wel goed beveiligd tegen inbraken in de tijd dat jij lekker in de zon ligt? Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet om een inbraak te voorkomen.

 

Huis

Je huis is mogelijk wel een van de belangrijkste plek waar je waardevolle spullen bewaart. Zorg er dan ook zeker voor dat je het een inbreker niet te makkelijk maakt.

  1. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af. Ga je maar kort van huis, doe dit dan ook. Het kost een inbreker nog geen vijf minuten om binnen te komen. Zorg er ook voor dat je het een dief niet te makkelijk maakt. Ruim spullen die eventueel een inbreker hulp kan bieden – denk aan containers en ladders – op.
  2. Laat het lijken alsof er iemand thuis is. Doe dit door licht te laten branden of een rolluik/gordijn dat automatisch dichtgaat. Werk eventueel met tijdschakelaars.
  3. Ga niet in een opgeruimd huis weg. Dit klinkt misschien gek, maar als het lijkt dat er gewoon geleefd wordt is het minder aantrekkelijk om in te breken. Zet bijvoorbeeld lege glazen op tafel. Laat de buren vaker de gordijnen dichtdoen of de glazen verplaatsen.
  4. Maak geen adreslabels aan je sleutels, laat geen sleutels achter in de deur of op een makkelijk bereikbare plek zoals een bloempot.
  5. Heb je een slimme deurbel? Laat deze registreren bij het politieregistratiesysteem ‘camera in beeld’.
  6. Zorg dat alle waardevolle spullen niet in het zicht liggen en bewaar (het liefst) geen grote geldbedragen in huis.
  7. Sluit aan bij een Whatsapp Buurtpreventiegroep. Zo worden verdachte situaties al snel verspreid.
  8. Plaats je mooiste vakantie foto’s NA je vakantie op social media. Niemand hoeft te weten wanneer je huis leeg is.
  9. Registreer je waardevolle bezittingen op een registratiekaart. Dit helpt niet bij het voorkomen van een inbraak maar helpt wel met gestolen zaken terug te vinden.

 

Auto

Je auto neem je niet altijd mee op vakantie. Deze blijft wel eens bij jou thuis staan of op het vliegveld. Hieronder hebben wij nog een aantal tips om nare verassingen bij thuiskomst te voorkomen.

  1. Heeft je auto een alarmsysteem? Super! Plak ook een sticker op de ruit van de auto met de boodschap dat er een alarm aanwezig is. Dit schrikt nog sneller af.
  2. Haal elektronica en andere waardevolle spullen uit je auto. Dieven kunnen elektronica – ook als deze uitstaat – opsporen.
  3. Parkeer de auto onder een lantaarnpaal. Dieven houden niet van een spotlicht op hun handen.
  4. Keyless systeem? Zorg er dan voor dat de sleutel ten alle tijden meer dan 6 meter bij de auto vandaan is. Deze signalen kunnen ook worden opgevangen door dieven.
  5. Dieven proberen bijna altijd van een kentekenplaat af te komen. Wanneer deze zijn verwijderd kunne0n ze tanken zonder te betalen of anoniem misdrijven plegen. Zorg er dus voor dat ze er niet gemakkelijk af te halen zijn.
  6. Ooit gehoord van een track-and-trace systeem? Hiermee is de kans groter dat je auto gevonden wordt, na diefstal.
  7. Ohja, heb je de auto wel op slot gedaan?

 

Ik heb alle tips gevolgd en er is nog steeds ingebroken, wat nu?

Je hebt je best gedaan maar het mocht niet baten, balen! Begin met aangifte te doen bij de politie. Mogelijk weten zij al meer of ben je niet de enige. Laat het daarna aan ons weten, dan gaan wij de schadeclaim zo snel mogelijk oppakken en verhelpen.

 

Heb je nog extra tips die passen bij deze lijst? Laat het ons weten!

Stuur ze naar marketing@vankuringeadviesgroep.nl. Dan kunnen wij er met z’n alle voor zorgen dat we veilig op vakantie gaan.

 

  Tekst: Eline van der Salm | Beeld: Freepik


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 03-08-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie