Hoe mogen we u helpen?

Vragen over dekking op een reisverzekering

Het moment om vakanties te boeken is weer in zicht, maar corona is nog niet onder controle. Hierdoor krijgen wij regelmatig de vraag hoe het zit met de dekking op een reisverzekering. Op deze pagina geven wij u algemene informatie omtrent dit onderwerp.

Geboekt via een reisorganisatie/luchtvaartmaatschappij? 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen af. Deze zijn belangrijk voor de annuleringsdekking. Geldt voor uw reisbestemming een negatief reisadvies vanwege het coronavirus? Dan is de kans groot dat uw reis niet door kan gaan. Het belangrijkste advies is om uw reis niet zelf te annuleren. Wacht op bericht van uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij of neem contact met hen op. Zij bieden u vaak de mogelijkheid uw reis kosteloos om te boeken of u krijgt een voucher die u kunt inwisselen voor een andere reis. Biedt het reisbureau, de luchtvaartmaatschappij of accommodatie géén oplossing? Neem dan contact op met ons.

Vergoeding op een reisverzekering? 

De koers die wij bij dergelijke vragen varen, is de koers van de verzekeraar. Het standpunt van de risicodragers kan verschillen. Kijk dus altijd naar wie de risicodrager is. Hieronder enkele sites om in de gaten te houden:

 

Aegon

Heeft u uw annuleringsverzekering van Aegon afgesloten vanaf 14 maart 2020? Dan worden de annuleringskosten niet vergoed. Heeft u voor 14 maart 2020 een annuleringsverzekering afgesloten met een allriskdekking? Dan worden de kosten wel vergoed. De reis moet wel zijn geboekt voordat er sprake was van een oranje of rood reisadvies. De aanvullende annuleringsdekking van de Basis Doorlopende Reisverzekering biedt geen dekking. Bekijk de uitleg over annuleringskosten ivm corona bij AEGON hier.

 

Allianz Global Assistance

Voor de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering is er geen dekking. Dus als u uw reis annuleert vanwege de uitbraak van het coronavirus, worden deze kosten niet vergoed. Wordt u tijdens de reis ziek en moet u naar het ziekenhuis? Dan worden de kosten volledig vergoed als u de dekking medische kosten heeft afgesloten. De antwoorden van Allianz op de meest gestelde corona gerelateerde vragen lees je hier. 

 

ASR

De annuleringsverzekering van ASR biedt geen dekking voor het annuleren of eerder afbreken van de reis. Hier treft u meer informatie over het standpunt van ASR.

 

De Europeesche

Op reizen die vanaf 3 juni 2020 zijn geboekt gelden de normale dekkingen op kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekeringen als het reisadvies van uw bestemming groen of geel was op het moment van boeken. Het annuleren van een reis vanwege een aangepast/negatief reisadvies valt niet onder deze normale dekking. Heeft u een Allrisk annuleringsdekking en uw reis geboekt toen het reisadvies voor uw bestemming nog groen of geel was?  Dan bestaat er de kans dat 75% van de annuleringskosten worden vergoedt op het moment dat het reisadvies wordt aangepast en de reisorganisatie de kosten niet vergoed. 

Moet u uw reis annuleren omdat bij u of uw reisgenoot corona is aangetoond middels een (PCR)-test? Dan biedt de standaard annuleringsverzekering, garantie annuleringsverzekering en de Allrisk-annuleringsverzekering dekking voor het annuleren van de nog te beginnen reis. Heeft u of uw reisgenoot corona wanneer u op reis bent en u naar huis wilt reizen? Dan biedt de annuleringsverzekering geen dekking. Klik hier voor meer informatie van de Europeesche.

 

De Goudse

De uitbraak van het coronavirus is geen geldige reden om te annuleren. Als u niet wilt reizen naar een gebied waar het virus voorkomt, of als u eerder naar huis wilt, kunt u het beste contact opnemen met de reisorganisator.

U kunt wel gebruik maken van uw annuleringsverzekering wanneer u (of een reisgenoot) niet kan of mag reizen omdat u (of uw reisgenoten) besmet is met het coronavirus. Klik hier voor meer informatie omtrent de doorlopende reisverzekering in combinatie met corona.

 

Klaverblad

Als er een negatief reisadvies is, kunt u uw reis annuleren en de kosten vergoed krijgen. Hou hiervoor het reisadvies van de Rijksoverheid in de gaten. Lees hier meer over het annuleren van een reis vanwege corona.

 

NH1816

Bij de doorlopende annuleringsverzekering geldt dat er alleen dekking is als tijdens het boeken van de vakantiereis géén negatief reisadvies is. Van een negatief reisadvies is sprake als code oranje of rood is afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij een kortlopende annuleringsdekking geldt dat er in geen geval dekking is.

Bent u kort voor vertrek positief getest op corona? Dan vergoedt NH1816 (onverplicht) uw annuleringskosten. Let op dit geldt alleen voor vliegreizen vanaf 23 april 2021. Hier treft u meer informatie over het coronavirus en de NH1816 annuleringsdekking.

 

Reaal

De annuleringsverzekering van Reaal vergoedt de annuleringskosten niet. u kunt het beste contact opnemen met de reisorganisatie. Vindt hier meer informatie omtrent de voorwaarden van de reis- of annuleringsverzekering van Reaal.

 

Zevenwouden

Indien u op vakantie gaat is er dekking voor ongevallen, geneeskundige kosten en bagage. Voor kosten in verband met het afbreken van de reis geldt geen dekking als dit met COVID-19 te maken heeft.  Als uw verzekering een ingangsdatum heeft van 25 maart 2020 of later dan is annulering vanwege het coronavirus niet verzekerd. Als uw verzekering een ingangsdatum heeft voor 25 maart 2020 en u uw reis heeft geboekt voor 17 maart 2020, dan is annulering wel verzekerd. Bekijk de voorwaarden van Zevenwouden hier.

Gaat u toch op reis? Wees voorzichtig en volg de regels van het land waar u in verblijft. Meer informatie vindt u op Nederlandwereldwijd.nl of download de reisapp buitendlandse zaken.

 

Hypotheekrente nu al vanaf: (En bekijk de actuele rentes)
meer informatie
Maak hier een complete hypotheekberekening:
meer informatie
Wat is het voordeel van hypotheek oversluiten?
meer informatie