Hoe mogen we je helpen?

Corona en de reisverzekering: alle vragen op een rij

Er gaan weer grenzen open. Durft u al voorzichtig te dromen over een mooie vakantie? Hierdoor krijgen wij regelmatig de vraag hoe het zit met de dekking op een reisverzekering. Op deze pagina geven wij u algemene informatie omtrent dit onderwerp over annulering, hulpverlening en coronatesten bijvoorbeeld. En als u meer vragen heeft, staan we voor u klaar!

Geboekt via een reisorganisatie/luchtvaartmaatschappij? 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen af. Deze zijn belangrijk voor de annuleringsdekking. Geldt voor uw reisbestemming een negatief reisadvies vanwege het coronavirus? Dan is de kans groot dat uw reis niet door kan gaan. Het belangrijkste advies is om uw reis niet zelf te annuleren. Wacht op bericht van uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij of neem contact met hen op. Zij bieden u vaak de mogelijkheid uw reis kosteloos om te boeken of u krijgt een voucher die u kunt inwisselen voor een andere reis. Biedt het reisbureau, de luchtvaartmaatschappij of accommodatie géén oplossing? Neem dan contact op met ons.

Vergoeding op een reisverzekering? 

Bij dergelijke vragen kijken wij altijd naar de regels die uw verzekeraar heeft gesteld. Deze regels kunnen namelijk per verzekeraar verschillen. Kijk dus altijd naar wie uw verzekeraar is. Hieronder enkele sites om in de gaten te houden:

 

Aegon

Bent u vlak voor vertrek besmet met corona en moet u uw reis annuleren? Dan krijgt u mogelijk deze kosten vergoedt echter dit is afhankelijk per voorwaarden. Bekijk hier de uitleg over annuleringskosten ivm corona bij AEGON.

 

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance heeft een aantal unieke Covid-19 dekkingen toegevoegd bij de Kortlopende en Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Zo weet u precies waar u aan toe bent voordat u een vakantie gaat boeken of als u op reis bent en te maken krijgt met Covid-19 of quarantaine.

Dit overzicht vindt u hier.  

 

ASR

Raakt u besmet met corona vlak voor vertrek? Dan wil ASR dat u contact opneemt met uw adviseur om te kijken of u een beroep kan doen op de annuleringsverzekering. Hier treft u een blog van ASR met meer informatie.

 

De Europeesche

U heeft de normale dekking op onze kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering als het reisadvies naar uw bestemming groen of geel is op het moment dat u uw reis boekt. Dit geldt ook voor de Allrisk annuleringsdekking en de garantieannuleringsverzekering.

U heeft bij de garantieannuleringsverzekering ook de normale dekking op onze kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering als het reisadvies naar uw bestemming oranje of rood is op het moment dat u uw reis boekt. 

Heeft u een annuleringsverzekering met de Allrisk annuleringsdekking, dan krijgt u om de annuleringsreden oranje/rood reisadvies geen vergoeding op de Allrisk annuleringsverzekering. Dit is dan geen onzekere gebeurtenis en was al bekend op het moment van boeken.

Klik hier voor meer informatie van de Europeesche.

 

De Goudse

Wanneer u (of een reisgenoot) niet kan of mag reizen omdat u (of de reisgenoot) kort voor de geplande vertrekdatum besmet bent met het coronavirus dan is dit een geldige annuleringsreden. Als u niet annuleert maar omboekt, is er dekking voor de eventuele kosten van het omboeken. Klik hier voor meer informatie omtrent de doorlopende reisverzekering in combinatie met corona.

 

Klaverblad

Ook Klaverblad heeft haar polisvoorwaarden rondom deannuleringsverzekering tijdelijk verruimd. Voor deze tijdelijke verruiming gelden een aantal voorwaarden, namelijk:

  • Uw reis heeft een vertrekdatum vóór 1 juli 2022, waarbij er tijdens boeking een positief reisadvies was voor het land (of de landen) van bestemming.
  • U heeft uw annuleringsverzekering uiterlijk binnen 7 dagen na het boeken van de vakantie afgesloten.

Voldoet uw situatie aan de voorwaarden hierboven? Hieronder leggen we uit wanneer u annuleringskosten wel of niet vergoed krijgt.

Annuleringskosten worden wel gedekt

  • Als er een positief reisadvies gold toen u de reis boekte, maar er een negatief reisadvies geldt op het moment van vertrek.
  • Als er op het moment van vertrek een positief reisadvies geldt en u zelf positief test op corona.
  • Als er op het moment van vertrek een positief reisadvies geldt, maar u om een andere reden* dan het coronavirus wil annuleren.
  • Als er op het moment van vertrek een negatief reisadvies geldt vanwege het coronavirus, maar u om een andere reden* dan het coronavirus moet annuleren.

Lees hier meer over het annuleren van een reis vanwege corona.

 

NH1816

Bij de doorlopende annuleringsverzekering geldt dat er alleen dekking is als tijdens het boeken van de vakantiereis géén negatief reisadvies is. Van een negatief reisadvies is sprake als code oranje of rood is afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Bent u 24 uur voor vertrek positief getest op corona? Dan vergoedt NH1816 (onverplicht) uw annuleringskosten.

Hier treft u meer informatie over het coronavirus en de NH1816 annuleringsdekking.

 

Gaat u toch op reis? Wees voorzichtig en volg de regels van het land waar u in verblijft. Meer informatie vindt u op Nederlandwereldwijd.nl , download de Reisapp van de Rijksoverheid of neem contact met ons op!

 

Reisadviezen uit het verleden

Wij krijgen ook nogal wat vragen over de reisadviezen van de verschillende landen. Voor het bepalen van annulering is namelijk van belang wat het reisafvies ten tijde van het boeken van de reis.

Op deze website is het mogelijk om, naast het huidige reisadvies voor een land, ook de gewijzigde situaties in het verleden te bekijken!

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie