Hoe mogen we je helpen?

Ik moet mijn vakantie annuleren, help!

Eindelijk vakantie!

Je welverdiende tijd voor jezelf. Lekker je eigen huis uit naar het buitenland of lekker in Nederland.

Niemand wil annuleren of vroegtijdig afbreken. Helaas komt het wel voor. De omstandigheden zijn vaak al vervelend genoeg en dan moet je ook nog een schadetraject in. Hieronder krijg je een aantal tips om dit zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen!

 

Annuleringsschadeformulier

Heb je echt de boot gemist? Is je vlucht geannuleerd? Op onze site hebben wij een apart schadeformulier voor het melden van annuleringen.  Vul het speciale formulier zo volledig mogelijk in. Hoe vollediger ingevuld, hoe sneller wij je kunnen helpen. Vertel ons ook zo gedetailleerd mogelijk de reden van de annulering. Wij moeten checken of deze voldoet aan de voorwaarden.

Het annuleringsformulier vind je hier.

 

Verzamel je documenten

Om je zo goed en snel mogelijk je te kunnen helpen hebben wij nog documenten van je nodig. Zorg dat je deze documenten kunt aanleveren wanneer de schade aan ons doorgeeft:

  • Ingevuld schadeformulier
  • De boekingsnota van de reis

De reisorganisatie geeft niet altijd een nota van de annuleringskosten. Vraag altijd om een annuleringsbewijs zoals een no-show verklaring.

Wordt de reis om medische redenen geannuleerd? De verzekeraar vraagt vaak om een medische verklaring van de arts. Soms is dat niet mogelijk of wil je dit liever niet. Zorg dan dat je een afsprakenkaart van het ziekenhuis kan aanleveren.

 

Wij moeten onze reis afbreken, wat moeten we doen?

Je moet je reis afbreken omdat je ziek bent geworden of je hebt autopech. Balen! Bel altijd eerst de alarmcentrale, dan regelen zij eventueel vervangend vervoer, een andere vlucht of geven akkoord voor andere kosten die je misschien gaat maken.

Let op: ga nooit op eigen initiatief vluchten omboeken of zaken regelen.

Wanneer je thuis bent, ontvangen wij nog de volgende stukken:

  • Ingevuld schadeformulier
  • Boekingsstukken van de reis
  • Dossiernummer van de alarmcentrale
  • Aangekochte vervoersbewijzen voor de eerdere reis terug (Dit hoeft niet als de reis door de alarmcentrale is geregeld)

 

  Tekst: Eline van der Salm | Beeld: Freepik


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie