Hoe mogen we je helpen?

Wij geven gastlessen op de basisschool

Veel kinderen krijgen zakgeld van hun ouders. Waar het ene kind alles spaart, geeft de ander het uit. Beide ontzettend belangrijk in hun leerproces. Wij bij Van Kuringe Adviesgroep vinden het belangrijk dat kinderen vroeg leren wat geld is, wat je er mee kan en wat sparen inhoudt. Wij gaan daarom graag bij basisscholen langs kom te komen vertellen over geld in een leuke speelse vorm, zodat we bij de kinderen ook een enthousiasme kunnen opwekken.

Op bezoek

Vorige week hebben wij het bij groep 3 t/m 7 van Basisschool Eerschot gehad over geld. Door een leuke combinatie van video’s, werkboekjes en opdrachten hebben wij de kinderen enthousiast gemaakt over geld. Zo gaan ze onder meer aan de slag met het herkennen van geld. Welke kleur hoort bij welk muntje, maar ook over de afbeeldingen die op de briefjes staan. Ook hebben we het gehad over de waarde van geld en wat je er allemaal mee kan kopen. In de groepen 6, 7 en 8 houden we een quiz waar groepjes onderling strijden voor de overwinning!

Leren omgaan met geld

Kinderen die op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, krijgen later minder vaak financiële problemen. Veel ouders weten hoe ze dit aan hun kind moeten uitleggen, maar er zijn ook voldoende ouders die geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Het is ook niet altijd makkelijk. Door algemene lessen te geven op de basisschool, krijgen kinderen dit toch mee en is de start voor de ouders vaak al gemaakt.

Wij hebben door middel van de lessen al een begin gemaakt. Dit maakt het praten over geld voor veel ouders al gemakkelijker. Het Nibud heeft verschillende tips om kinderen kennis te laten maken met geld. Altijd handig!

Nibud

Gastlessen

Ieder jaar geven wij gastlessen op alle basisscholen in Sint-Oedenrode. In 2023 staat de teller inmiddels op 11 gastlessen.

 

 


 

Tekst: Eline van der Salm | Beeld: Van Kuringe Adviesgroep

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie