Hoe mogen we je helpen?

Je snorfiets ombouwen naar een bromfiets?

Helmplicht op je snorfiets? Dan kun je net zo goed naar een bromfiets overstappen. Veel mensen laten ook hun snorfiets ombouwen naar een bromfiets. Zeker een snelle leuke oplossing, maar hoe zit dat verzekeringstechnisch? Je raad het al: een snorfiets is gedekt, niet een bromfiets. Laat het even weten en wij zetten je verzekering zo om!

Je hebt je snorfiets omgebouwd naar een bromfiets. Klaar! Helaas is dit geen realiteit. Hier komt nog iets meer bij kijken dan de snelheid hoger zetten en gaan. Bromfietsen gaan maximaal 45km/u en dat betekent dat deze gekeurd moet worden door de RDW (Rijksdienst Wegverkeer). Na deze goedkeuring krijg je de gele kentekenplaat. Wanneer je de nieuwe plaat hebt ontvangen kun je de verzekering omzetten en noteren wij het kenteken bij de bromfiets. Vanaf dit moment is deze pas verzekerd tegen schade.

Let wel op: de premie voor een bromfiets is hoger dan voor een snorfiets. Dit komt omdat een bromfiets sneller rijdt dan een snorfiets. Hierdoor is het risico en de schade aan de fiets vaak groter.

 

Ik ga dit niet doen, wat kunnen de gevolgen zijn?

Als de omgebouwde fiets niet wordt doorgegeven, wordt mogelijke schade niet meer gedekt. De bromfiets komt namelijk niet meer overeen met de omschrijving van het motorrijtuig waarvoor de verzekering is afgesloten. De schadevergoedingen moeten dan door jou zelf betaald worden.

 

 Beeld: www.NOS.nl | Tekst: Eline van der Salm


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie