Hoe mogen we je helpen?

Tips bij het afsluiten van een reisverzekering

Daar zijn we dan. De vakantie komt steeds dichtbij. Waarschijnlijk heb je al een vakantie geboekt. Je kijkt er al helemaal naar uit om aan het strand te liggen met jouw favoriete boek in je handen. Voordat je op reis gaat is goede voorbereiding ook belangrijk. Misschien moet je nog een visum regelen of langs de huisarts voor wat vaccinaties. Ook denk je na over wat je allemaal mee gaat nemen.

Maar wat nou echt belangrijk is om te regelen voordat je op vakantie gaat is het afsluiten van een reisverzekering. Er zijn heel wat opties wat betreft een reisverzekering. Wij geven jou tips bij het kiezen van een reisverzekering.

 

Tip 1: Wat ga je verzekeren

Je moet goed in de gaten houden waar jij je voor gaat verzekeren. Wat ga je allemaal meenemen? Een dure laptop en telefoon of een dure horloge. Het is dan zeker verstandig om een verzekering af te sluiten als je spullen meeneemt die van waarde zijn. Ook is het goed om na te gaan of je niet al verzekerd bent via andere polissen om te voorkomen dat je over verzekerd bent.

 

Tip 2: welk risico loop je

De kans is klein, maar de optie is er dat je mogelijk iets kan overkomen tijdens je vakantie. Je kan ziek worden of je verongelukken tijdens een activiteit. De kosten kunnen dan erg hoog oplopen als je in het buitenland zit. Daarom is een reisverzekering altijd goed om achter de hand te hebben. Bepaal daarom van te voren waar jij je voor wilt verzekeren om onaangename verassingen te vermijden. Lees je daarom ook goed in, omdat bij iedere reisverzekering die je afsluit andere regels gelden.

Ook gelden er andere regels wat betreft het reisadvies. Check altijd het reisadvies via: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies. Het kan zijn dat een negatief reisadvies ervoor zorgt dat je alsnog niet wordt gedekt bij schade.

Ook kun je zaken als medische kosten, ongevallen, annulering, automobilistenhulp, vervangend vervoer en de rechtsbijstand meenemen in je reisverzekering.

 

Tip 3 wanneer sluit je het af?

Je sluit de verzekering af zodra je jouw reis hebt geboekt. Zo ben je dan ook verzekerd vanaf het moment dat je geboekt hebt tot de terugkomst van je reis. Gebeurt er dan iets tussentijds, zoals een annulering, dak ben je indien de polis dit dekt, verzekerd.

 

Tip 4 Kies de variant die bij jou past

Wat betreft reisverzekeringen zijn er twee varianten. Een kortlopende reisverzekering en een doorlopende. Je kunt het beste voor een kortlopende reisverzekering kiezen als je maar éen keer per jaar op vakantie/ gaat. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Let er ook op dat als je buiten Europa gaat ook een werelddekking hebt. Bovendien is de lengte van je reis van belang wat betreft de voorwaarden.

Tip 5 Eigen risico en de zorgverzekeraar

Sommige reisverzekeringen vergoeden het eigen risico bij je zorgverzekeraar niet. Controleer bij jouw adviseur of in de voorwaarden of dit dus wel wordt gedaan.

Neem deze tips goed door voordat je een reisverzekering aanschaft. Straks kun je eindeloos en zorgeloos genieten van jouw vakantie. Nu het zonnetje gaat schijnen, gaat dat zeker goedkomen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met jouw adviseur.

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-05-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie