Hoe mogen we je helpen?

Verduurzamen

DuurzaamDe term verduurzamen ben je vast en zeker vaker tegen gekomen. Het is goed voor de omgeving en ook goed voor de portemonnee, maar wat betekent dat voor je verzekering?

Tegenwoordig worden er steeds meer duurzame aanpassingen gedaan aan het woonhuis. Hierbij kan je denken aan verschillende warmtebronnen, zonnepanelen, een thuisaccu of een groen dak of een laadpaal voor de elektrische auto. De energieprijzen stijgen en dan zijn dit voordelige maatregelen om op lang termijn de kosten terug te dringen.

Klimaatrisico’s
In Nederland zij er hogere klimaatrisico’s door de klimaatveranderingen en verwachte weersextremen. Dit komt door een stijgende zeespiegel een toename van de droogte en extreme buien. Verduurzamen zorgt er juist voor dat deze risico’s worden teruggedrongen en de CO2 uitstoot wordt verminderd. Daarom vinden wij als adviesbureau het belangrijk om onze klanten te informeren over verduurzaming dat niet alleen goed is voor de portemonnee maar ook voor onze omgeving. Zo kunnen we een gezond klimaat waarborgen.

Voorbeelden van initiatieven
Een bekend voorbeeld van verduurzaming  is het gebruik van zonnepanelen. Met deze 100% groene energiebron produceer je je eigen duurzame energie. De zon geeft energie in de vorm van warmte en licht; zonnepanelen zetten dit licht om naar elektriciteit. Met een omvormer brengt het stroom naar je elektriciteitskast. Per jaar kan je minimaal 840 euro besparen op zonnepanelen.

Ook kun je je vloer isoleren. Het brengt een isolerende laag aan tegen de onderkant van de vloer en houdt daardoor meer warmte vast. Hiermee kun je minimaal 100 euro aan energiekosten per jaar besparen.

Een elektrische warmtepomp met zorgt voor de verwarming van je huis en het warme water in de keuken en badkamer. Deze pomp gebruikt stroom door warmte uit de lucht te halen. Met deze pomp kan je huis op een duurzame manier van het aardgas af. Hiermee kan je minimaal 180 euro per jaar besparen

Ontdek alle vormen van isolatie en hoeveel je kan besparen hiermee via de link:

https://www.verbeterjehuis.nl/

Subsidies
Duurzaamheidsinitiatieven kosten geld. Toch kun je via ISDE (Rijksoverheid) subsidies verkrijgen voor jouw duurzaamheidsmaatregelen. Deze subsidies zijn alleen geldig als je het uit laat voeren door een bedrijf. Ook als je niet genoeg geld hebt om te investeren in duurzaamheid zijn er speciale leningsregelingen. Meer informatie over subsidies en leningen vind je hieronder:

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde

Verduurzamen en je adviseur
Als je kiest voor verduurzaming dan speelt je financieel adviseur hierin een rol. Hier komen een aantal belangrijke bespreekonderwerpen in terug. Het is van belang om duurzaamheidsmaatregelingen te melden bij je financieel adviseer, omdat dit in de meeste gevallen zorgt voor de stijging van de waarde van je woning. Daarom is het van belang om gezamenlijk de waardemeter in te vullen.

Ook is het zo dat je niet bij iedere verzekeraar standaard bent verzekerd voor zonnepanelen. Daarom is het altijd van belang om de waarde van de panelen en de kosten van de installatie door te geven aan de adviseur.

Ook kan je met je adviseur kijken naar wat de mogelijkheden zijn om extra te lenen naast je hypotheek. Hiervoor kan je een extra potje voor openen. Voor meer informatie kun je een afspraak maken met één van onze hypotheekadviseurs.

Doe de verbetercheck en kijk alvast wat de isolatie voor jou huis gaat kosten:

https://www.verbeterjehuis.nl/wizard/

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-03-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie