Hoe mogen we je helpen?

Het Beleefplein in Meerschot

Kinderen en cliënten van dagbesteding ‘Dichterbij’ komen samen

Het plein van Wijkcentrum Meerschot is veranderd in een beleefplein. Vorig jaar is dit initiatief tot stand gekomen om in de buurt (Sint-Oedenrode) iets te doen voor de samenleving. Daarom hebben wij samen met Dichterbij via het platform ‘Samenvoordebuurt’ geld ingezameld om een prachtig beleefplein te kunnen realiseren.

Initiatiefneemster Elske, medewerkster van Dichterbij, geeft in onderstaand interview aan wat de aanleiding was van het initiatief. Het viel op dat ze met de dagbesteding in een uithoek zaten. Er was geen leven op het plein. Eigenlijk werd het voornamelijk gebruikt als parkeerplaats. Daarom de hoogste tijd om het plein aan te kleden en buurtbewoners rondom het plein aan te trekken om zo meer interactie te genereren.

Het plein heeft daadwerkelijk een nieuw leven gekregen. Een twisterveld, geluidsknoppen uit geschilderde diertjes, plantenbakken en ook is het onderdeel van een speurtocht de ‘Geocatch’. In deze app staan coördinaten die men kan volgen om vervolgens een schat zoeken. Als ze de coördinaten volgen dan komen ze uiteindelijk op het plein uit en moeten ze op zoek gaan naar een schat. Vooral in de coronaperiode maakten veel mensen gebruik van de app om actief te gaan wandelen.

Maar het plein is nog niet af! Er wordt nog nagedacht over een uitbreiding met een leuke speurtocht met kaarten of een geluidsbol met beleefverhalen. Elske wil hierin ook andere partij betrekken zoals de basisschool uit de wijk.

Al met al geeft Elske aan dat ze tevreden is met de commerciële ondersteuning vanuit Van Kuringe om dit plan ook daadwerkelijk te realiseren. Ken of ben je een stichting met een hulpvraag? Laat het ons weten en wellicht kunnen wij je helpen!  

 

Bekijk hier het gehele interview met Elkse

 

 

Meer informatie over dichterbij:

https://www.dichterbij.nl/locaties/sint-oedenrode?&locationName=#kaartweergave 

Lees meer over onze MVO projecten:

https://vankuringeadviesgroep.nl/mvo-project?fbclid=IwAR30RGvasP9jP4Pfivp9mHkCxNhodm8p8m2q2iGhr-jrMEGEv5h14-0uYJo 

Volg ons op Instagram:

https://www.instagram.com/van_kuringe_adviesgroep__/ 

Volg ons ook op Facebook:

https://www.facebook.com//vankuringeadviesgroep 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-03-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie