Hoe mogen we u helpen?

Tot 1 juli 2022 geen boete voor (land)bouwvoertuig zonder kentekenbewijs

Sinds 1 januari 2022 moeten (land)bouwvoertuigen een kenteken hebben. Onlangs constateerde de RDW dat een fors deel van de voertuigen nog niet is aangemeld in het kentekenregister omdat de eigenaar het kenteken nog niet heeft doorgegeven aan de betreffende verzekeraar. 
Om problemen te voorkomen, is een coulanceregeling ingesteld tot 1 juli 2022.
Voertuigenaren konden het kenteken tot 31 december 2021 zonder RDW-keuring online aanvragen. Veel aanvragen kwamen eind vorig jaar binnen, waardoor niet alle aanvragen op tijd zijn afgehandeld. Vanaf 1 januari 2022 kunnen voertuigen alleen geregistreerd worden na een keuring bij een RDW-keuringsstation.
 
Om te voorkomen dat voertuigeigenaren massaal problemen krijgen omdat ze nog niet in het WAM-register zijn opgenomen, zijn handhavingsafspraken gemaakt met de RDW (en het OM). Daarbij is afgesproken dat vanaf medio 2022 verstuurt de RDW wel waarschuwingsbrieven naar eigenaren van voertuigen, waarvan het kenteken nog niet in het WAM-register is opgenomen. Dit gebeurt batchgewijs, dus niet voor alle voertuigen tegelijk. Uiteraard zijn de voertuigen wel gewoon verzekeringsplichtig. Vanaf 1 januari 2023 zullen er boetes worden opgelegd.
 

Geef het kenteken door aan ons door!

Heeft u bij ons uw (land)bouwvoertuig verzekerd? Geef dan zo spoedig mogelijk het kenteken aan ons door. Dan kunnen wij het voertuig bij de RDW als WA-verzekerd aanmelden.

 

Meer informatie?

Meer informatie over de registratieplicht en de kentekenplicht van (land)bouwvoertuigen vindt u op deze website van de RDW.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 10-02-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie