Hoe mogen we u helpen?

Hoe vaak controleert u de begunstigde op uw levensverzekering?

Als je zelf geen begunstigden hebt opgegeven, keert de verzekeraar het geldbedrag van je levensverzekering uit volgens de standaardbegunstiging, in een bepaalde rangorde. Deze rangorde is als volgt:

  1. verzekeringnemer(s)
  2. echtgeno(o)t(e)/geregistreerd partner van de verzekeringnemer
  3. kinderen van de verzekeringnemer
  4. erfgenamen van de verzekeringnemer

Echter wat gebeurd er als uw gezinssituatie veranderd? Zijn de standaard begunstigde dan nog toereikend. Onlangs deed een rechter uitspraak in een kwestie waarbij de vriendin van een inmiddels overleden gescheiden man geen recht had op de uitkeringen van de levensverzekering. De begunstigde op de polis was namelijk ‘echtgenote’ en er was geen geformaliseerd partnerschap gesloten. De vrouw stelt dat de tussenpersoon aansprakelijk is voor de schade omdat zij nooit hebben verifieerd of zij ook daadwerkelijk de echtgenote was. Volgens de rechter had de overleden man o.a. zelf het verschil tussen vriendin en echtgenote moeten onderkennen. Ook stelt de rechter dat het zou goed kunnen dat hij bewust wilde dat al het geld naar zijn kinderen zou gaan…


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-10-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie