Hoe mogen we u helpen?

Groene kaart verplicht?

Is een groene kaart verplicht?

In populaire vakantielanden zoals Duitsland, Frankrijk en Belgie is de groene kaart niet verplicht. Maar er zijn nog steeds laden waarin het wel verplicht is om de originele groene kaart bij u te hebben. De originele groene kaart is van papier en daadwerkelijk groen. 

In de volgende landen is de originele groene kaart wél verplicht

Albanië, Bosnië (en Herzegovina), israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Republiek Servië, Tunesië, Turkije, Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië, Wit-Rusland en Iran.

Staat uw vakantieland niet in deze lijst?

Dan is het niet verplicht om de groene kaart mee te nemen. De politie kan via een centraal register controleren of u een geldige autoverzekering hebt afgesloten. Natuurlijk is het wel handig om uw groene kaart ook naar andere landen mee te nemen. Maar een digitale variant of een zwart-wit print is dan afdoende.

Caravans en aanhangwagens

In Landen zoals Duistland, Polen en Spanje heeft u een aparte groene kaart nodig voor de caravan of aanhanger die zwaarder is dan 750 kilogram. U vraagt het bewijs op bij de verzekeraar van het 'trekkende voertuig'. Dat is dus de verzekeraar van de auto waarmee u de caravan of aanhanger trekt.

Gaat u naar een land waar de groene kaart verplicht is of gaat u met een caravan of aanhanger op vakantie en heeft u nog geen groene kaart? Vraag hem hieronder dan eenvoudig aan.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-07-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie