Hoe mogen we je helpen?

Toenemende cyber dreiging particulieren en ondernemers

Zowel voor particulier als voor bedrijven neemt de kans op cybercriminaliteit toe. De corona pandemie heeft dit versterkt doordat particulieren meer online zijn, om in contact te blijven met naasten en om spullen te kopen. Maar ook zakelijk is de kans op cybercrime groter geworden doordat medewerkers thuis werken. Er zijn verschillende manieren om de gevolgen van cybercrime te minimaliseren. 
 
Particulier
Het aantal cybercrime-delicten is het afgelopen jaar voor het eerst hoger geweest dan het aantal woninginbraken. Een cybercare polis is daarom het overwegen waard. Deze verzekering biedt dag en nacht hulp en ondersteuning vanaf het moment dat u vermoedt slachtoffer te zijn van cybercriminelen. De kosten van hulpverlening, onderzoek en herstel van apparaten zijn allemaal verzekerd. Ook vergoedt het geleden schade, zoals bijvoorbeeld het verlies van geld nadat u een gepersonaliseerde nepfactuur heeft betaald. De dekking geldt wereldwijd, dus ook buitenshuis en op reis. 
 
Mocht u meer informatie willen over de verzekering neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over cybercriminaliteit, deze verzekeringsoplossing en schadevoorbeelden. Een cybercare polis kost maar €15,13 (incl. assurantiebelasting) per maand en daarvoor is het hele gezin, kinderen realiseren zich veelal niet welke risico's zij lopen, verzekerd. 
 
Zakelijk
Voor organisaties zijn cyberincidenten één van de grootste en snelst groeiende risico's waar bedrijven mee te maken krijgen. Door de IT afhankelijkheid van MKB bedrijven is er vooral onder hen een toename in cyberdreiging te zien. 
 
De kans dat uw organisatie te maken krijgt met cyberdreiging zal altijd blijven bestaan. Maar er zijn wel een aantal preventie maatregelen die u kunt treffen om het risico zo klein mogelijk te maken. 
 
1. Gebruik verschillende technologische maatregelen zoals een firewall ter preventie. Zo bouwt u een digitale muur om uw organisatie, waardoor binnendringen lastiger wordt. 
2. Maak gebruik van een 2 factor authenticatie, hierdoor heeft u naast uw wachtwoord een tweede middel nodig om u te identificeren. Mocht uw wachtwoord in verkeerde handen vallen dan kunnen criminelen niet met alleen uw wachtwoord inloggen. 
3. Breng uw personeel basiskennis over cybersecurity bij. Mensen worden namelijk nog steeds gezien als zwakste schakel in cybersecurity. Door ze juist te informeren en een duidelijk beleid op te stellen verminderd u ook de kans op cyberaanvallen. 
 
 
 
 
 
 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 01-06-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie