Hoe mogen we je helpen?

Nog even snel geld verdienen met de spaarloonregeling?

Vanaf 1 januari 2012 zal de spaarloonregeling verdwijnen. Dat betekent voor iedereen die hier aan deel heeft genomen, dat op 1 januari het spaargeld vrijkomt. Ruim 2 miljoen mensen maken hier gebruik van.

Maar voor de overige 4 miljoen werknemers die hier nog geen gebruik van maken, kan het prettig zijn toch nog even van dit fiscale voordeel gebruikte te maken.

Hoe werkt het?
U kunt via uw werkgever maximaal € 613,00 van uw bruto loon (netto € 355 bij 42 % belasting, of € 404 bij 34 % belasting) niet uit laten keren. U kunt dit verdelen over de maanden november en december, of ervoor kiezen om dit ineens te doen in de maand december.  U zou er dan bijvoorbeeld uw eindejaarsuitkering hier voor te gebruiken.
In plaats van aan u uit te keren maakt de werkgever dit bruto bedrag over naar een te openen spaarloonrekening op uw naam. In januari 2012 komt dit bedrag dan weer vrij. Maar dan volledig belastingvrij. Kortom, u investeert dit jaar nog (bijvoorbeeld) € 355.00 en u ontvangt in januari € 613.00

Hoe ziet de spaarloonregeling eruit: welke eisen zijn er?
- U moet sinds 1 januari 2011 in loondienst zijn
- De algemene heffingskorting wordt op uw salaris toegepast
- U kunt het bedrag éénmalig storten, of u kiest ervoor dit in termijnen te doen,   met een maximum van € 613,00
- Uw werkgever moet bereid zijn de 25% eindheffing te betalen over het spaarloon
- U kunt maar bij 1 werkgever hieraan deelnemen.

Welke eisen worden aan de werkgever gesteld?
- De spaarloonregeling dient vastgelegd te worden op papier
- Deelname aan de regeling moet openstaan voor ten minste driekwart van de werknemers.
- Deelname aan de regeling moet vrijwillig zijn.
- De gespaarde bedragen moeten op een aparte spaarrekening worden gestort. Deze spaarrekening moet op naam van de werknemer staan.

Het is overigens niet noodzakelijk dat driekwart van de werknemers ook daadwerkelijk deelneemt aan de regeling.

Eindheffing
Bij de spaarloonregeling wordt aan de werkgever 25% eindheffing in rekening gebracht over het gespaarde bedrag. Over dat bedrag hoeft de werkgever echter geen premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zvw te betalen.

Advies
Werknemers die nog geen gebruik maken van de spaarloonregeling zouden dit voor 2011 nog gauw kunnen doen. Het kan bepaald interessant zijn. Alhoewel daar wel de medewerking van de werkgever bij nodig is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 15-11-2011. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Onze vestigingen
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie